Projects News

Una possible cura per al càncer de pulmó amb accent bagenc

REGIÓ7 | 04.11.2015                              

El manresà Gerard Tobías, investigador de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), i la santvicentina Belén Ballesteros, de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), han estat al capdavant del projecte RADDEL, en què han participat una quarantena d'investigadors d'onze universitats i centres europeus d'Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i la República Txeca, entre d'altres.

Dins d'aquest equip, Tobías ha exercit de coordinador del projecte, mentre que Ballesteros ha estat al capdavant de la divisió de microscòpia electrònica encarregada d'analitzar les mostres.

La teràpia que proposen busca incidir directament sobre els tumors evitant malmetre els teixits sans que l'envolten, com pot passar amb els tractaments actuals per radioteràpia. Aquest és, per a Tobías, el principal punt a favor d'aquesta teràpia. "Ara es pot irradiar el tumor però també el teixit sa d'entremig", exposa el científic. En canvi, amb el tractament del projecte RADDEL només resultarien danyades les cèl·lules cancerígenes, i així es redueix el risc general per al pacient 

 

http://www.regio7.cat/bages/2015/11/03/possible-cura-al-cancer-pulmo/335613.html

DOWNLOAD PDF

  • Hits: 5547

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.