• Home
 • News
 • Outreach
 • Barcelona, 9-10 June 2018: Barcelona Science Festival will count with ICMAB researchers! #TotsSomGenis

Outreach

Barcelona, 9-10 June 2018: Barcelona Science Festival will count with ICMAB researchers! #TotsSomGenis

Are you ready for a weekend full of science in an amazing venue in Barcelona? On June 9-10, many ICMAB researchers participate at the Barcelona Science Festival at Parc de la Ciutadella (Barcelona). Come with us and participate with your friends and family to the many activities prepared.

From ICMAB, Jordi Rius and Ashley Black will give two microtalks on crystalline structure of minerals and lithium-ion batteries, Martí Gibert will participate on a debate on how nanotechnology affects our life, Javier Repetto will talk about nanomedicine and the film Fantastic Voyage, and Anna May will be challenging the participants with a photonic contest and coordinating some of the events. 

icmab
May 29, 2018

300x250

Activities with the participation of ICMAB researchers: 

DESXIFRANT L’ESTRUCTURA CRISTAL·LINA DE NOUS MINERALS

 • Microtalk by Jordi Rius, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).
 • Saturday, 9 June, 2:15 pm, Espai 1: Microxerrades
 • Endinsa’t al món dels minerals i desxifra la seva estructura cristal·lina, tant d’aquells ja coneguts com dels que encara estan per explorar. Coneixeràs les particularitats dels minerals del nostre territori però també d'altres racons de la Terra i fins i tot, de minerals extraterrestres.

MÉS ENLLÀ DE LES BATERIES IÓ-LITI

 • Microtalk by Ashley Black, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).
 • Sunday, 10 June, 4 pm, Espai 1: Microxerrades
 • Com funciona una bateria? De què està feta? Per què es descarrega? Esbrina-ho i descobreix quins són els nous materials més enllà de les bateries de liti que s'estan investigant i que ens encaren cap al futur. Vine a conèixer les bateries de nova generació.

QUÈ EN SAPS DE FOTÒNICA?

 • Contest by Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), with the participation of Anna May, Martí Gibert and Juan Luís García Pomar.
 • Sunday, 10 June, 2-3 pm, Espai 2-3: Núvol de dades i reptes matemàtics (Espai Feynman)
 • Participa en aquest concurs a través d’un senzill qüestionari i guanya un cristall fotònic personalitzat amb el teu nom de dimensions nanomètriques, que es gravarà a l’Institut de Ciència dels Materials de Barcelona després de la celebració del Festival. Descobreix també una mostra de diferents materials. 

NANOTECNOLOGIA EN EL NOSTRE DIA A DIA: COM ENS AFECTA?

 • Debate, with the participation of Martí Gibert, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Xavier Fernàndez, Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) and Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Marc Vila, Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2),  and Sarah Moreira, EspaiNano. Moderator: Mara Carmona, EspaiNano and Facultat de Farmàcia, UB
 • Sunday, 10 June, 12 pm, Espai 9: Debates
 • La nanotecnologia s'ha desenvolupat molt ràpidament en els darrers anys i comença a arribar a tots els àmbits de les nostres vides. Descobreix les aplicacions de la nanotecnologia en els diferents aspectes del nostre dia a dia i quin és el seu impacte en la societat.

ESPAI NANO AMB FEYNMAN – “FANTASTIC VOYAGE”: MITES I ENCERTS

 • Debate, with the participation of Claudi Mans, Universitat de barcelona, and Javier Repetto, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC),
 • Sunday, 10 June, 6:10 pm, Espai 2-3: Núvol de dades i reptes matemàtics (Espai Feynman)
 • Descobreix què hi ha de ciència i de ficció en la cèlebre pel·lícula Fantastic Voyage on, uns quants personatges són miniaturitzats i introduïts dins del cos d’un científic amb l’objectiu de salvar-li la vida.

The ICMAB will participate in the stand Espai Feynman (Espai 2-3: Núvol de dades i reptes matemàtics) with other research centers and associations (ICN2IFAE, SCN2, EspaiNano, NanoEducaIMB-CNM-CSIC) in an effort to introduce this scientist to the people, and to organize activities related to his research. 

planol ciencia

About the Barcelona Science Festival

El programa Barcelona Ciència és la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el coneixement científic i implicar a la ciutadania en el seu progrés. Barcelona Ciència convida a tothom a participar i fer-se escoltar en el plantejament, els processos i els resultats de la recerca científica sota criteris com l’ètica, la transparència, la igualtat o l’accés obert al coneixement. Amb aquesta visió, la ciutat posa l’escenari on ciència i societat es troben per dialogar, comprendre’s i avançar plegats, un esforç comú per encarar els reptes locals i globals del segle XXI.

S'acosta el 12è Festival de la Ciència

El 9 i 10 de juny tens una cita amb el futur. El Parc de la Ciutadella es torna a omplir de ciència, tecnologia i creativitat. Arriba el Festival de la Ciència, la gran trobada de la recerca i la innovació amb la ciutadania, que en la seva dotzena edició amplia l’oferta d’activitats, s’estén en el temps i s’adreça a un públic més ampli que mai.

Enguany el Festival se celebra durant tot el dissabte i tot el diumenge, i acull la xifra rècord de 230 activitats, organitzades com sempre per centres de recerca, universitats, empreses, associacions, divulgadors i divulgadores. A més, s’amplia el rang d’edats del seu públic. A les activitats per a tothom s’hi sumen propostes orientades expressament als infants de fins a sis anys, per a nens i nenes més grans, per a joves i s’inclou una àmplia oferta per a adults.

Pràcticament tots els àmbits de la recerca científica i de la innovació tecnològica queden representats en les seves escales, des de les partícules fonamentals, passant per les molècules, les cèl·lules, el cos humà, la biosfera, el Sistema Solar fins les fronteres de l’Univers.

El Festival t’apropa totes les dimensions de la ciència a través de multitud de formats: experiments, jocs, espectacles, experiències de realitat virtual, tallers, projeccions immersives, demostracions, itineraris, microxerrades, instal·lacions i fins i tot una escape room. Un gran ventall de propostes per descobrir de primera mà el coneixement que ens fa créixer com a societat i que cada cop compta amb una major implicació ciutadana.

Un any més, el Festival et convida a experimentar, debatre, divertir-te i a treure el geni que portes dins. Perquè la ciència és tot això i molt més! Vine i descobreix-la! El futur t’espera a la Ciutadella.

More information: 

Hits: 2324

Also at ICMAB

 • An evening of science! ICMAB at the Festa de la Ciència 2021

  Information
  15 June 2021 556 hit(s) Outreach
  Scientists and researchers showed experiments and gave talks through the streets of Barcelona last Sunday as the last leg of the Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona.
 • Minerals properties, energy transition, and more! Join ICMAB at the Barcelona Festa de la Ciència

  Information
  27 May 2021 869 hit(s) Outreach
  ICMAB is contributing with two activities on the Barcelona Festa de la Ciència, on June 13, in front of the sea, in the Barceloneta area. The Biennal Ciutat i Ciència takes place during that same week.  An event to consider the potentials and limitations of knowledge. The Biennal Ciutat i Ciència introduces science to the social debate, approaching society through several lenses, like the advancements that define the future, the ethical implications of science, the link between science and art, sociology, politics, gender equality, sustainability, and more.  The Biennal Ciutat i Ciència will take place between 8 and 13 June. During the whole week there are many activities, both presential and online, that you can join. Take a look at the programme and enjoy science!
 • More than 600 students at the 2021 #10alamenos9 Festival from the UAB Campus

  Information
  04 May 2021 565 hit(s) Outreach
  Around 25 highschool classrooms connected to this year's virtual 10alamenos9 Nanoscience and Nanotechnology Festival organized by the UAB, ICN2, ICMAB and IMB-CNM, and with the collaboration of ICE. 
 • Matheroes for Christmas: Exhibition and Virtual Escape

  Information
  18 December 2020 1083 hit(s) Outreach
  Photoenergy, Superconductor, Magnon, ElectroWoman and BioNanoCapsule, our 5 Matheroes, are busy this Christmas! Do you want to join them? You can go see the exhibition and do some experiments, or you can rescue them from the Dark Squad in the new Virtual Escape!

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.