ICMAB Events

The ICMAB at the 13a Festa de la Ciència!

On the weekend 26 and 27 October 2019, the "Parc de la Ciutadella" (UPDATE: Moll de la Fusta) in Barcelona will be full of science! The 13th edition of the "Science Festival" (Festa de la Ciència) will take place from 9 am to 6 pm! The ICMAB participates with some micro-talks, and with a stand with ElectroWoman, explaining the wonders of Molecular Electronics for different devices! Will you join us? Come with us and participate with your friends and family to the many activities prepared.

icmab
26 October 2019

13a Festa de la Ciència

From ICMAB, Judit Tomsen and Enrique Pascual will give two microtalks on the Fabry disease and on Organic Solar Cells, Dolores Bueno will participate on a debate on "Periodic Table and nanoscience" (coordinated by EspaiNano, ACCC), Gervasi Herranz on a debate on "Quantum experiments with ALBA Synchrotron" (coordinated by ALBA Synchrotron), and Núria Crivillers, Raphael Pfattner and Anna May will be challenging the participants with a Molecular Electronics contest.

Activities with the participation of ICMAB researchers:

Taller: Experimenta amb l'electrònica molecular i l'ElectroWoman!

Vine i coneixeràs alguns dels Matheroes, els materials del futur i els seus superpoders. Descobreix-ne les propietats i quines aplicacions poden tenir en la nostra vida quotidiana.
Espai: 2. Laboratori Mendeléiev
Organitza: A càrrec de Núria Crivillers, Raphael Pfattner i Anna May, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).
Dia i hora: Dissabte 26 d'octubre 2019; 15:15, 15:55, 16:25 h
Durada: 30 min

Microxerrada: Nanoliposomes per transportar fàrmacs i tractar la malaltia de Fabry

En els últims anys, l'aplicació de la nanotecnologia està generant molts avenços en diversos camps, entre aquests el de la nanomedicina. Descobreix com utilitzem aquesta disciplina per millorar el tractament de la malaltia de Fabry, una malaltia minoritària caracteritzada per la falta d'un enzim.
Espai: 9. Microxerrades
Organitza: A càrrec de Judit Tomsen, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), moderada per Dora Rolo amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Dia i hora: Diumenge, 27 d'octubre 2019; 13:15 h
Durada: 25 min

Microxerrada: Materials que converteixen la llum solar en electricitat

Et presentem una sèrie de materials capaços de transformar l’energia del sol en electricitat. Aprèn els passos per fer una cèl·lula solar. A més, veuràs per primer cop un panell solar flexible fet de plàstic.
Espai: 9. Microxerrades
Organitza: A càrrec d'Enrique Pascual, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), moderada per Dora Rolo amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Dia i hora: Diumenge, 27 d'octubre 2019; 13:45 h
Durada: 25 min

Debat: La taula periòdica i la recerca en nanociència

Quins són els elements químics que estan més de moda en el món nano? Quins són els més utilitzats i en quines aplicacions? Coneix, gràcies a persones expertes en química i taula periòdica, algunes curiositats dels elements i de la recerca en el camp de la nanociència.
Espai: 10. Escenari Debats
Organitza: Amb Roger Ponce, Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (SCN2), Dolores Bueno, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Eduard Cremades, Escola Virolai, UB i UOC, i Gemma Rius, Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), moderat per Sarah Moreira, EspaiNano i Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Dia i hora: Diumenge, 27 d'octubre, 16:00 h
Durada: 40 min

Debat: Les aplicacions del Sincrotró Alba a la quàntica

Al Sincrotró Alba, la mecànica quàntica està a l’ordre del dia, des del moment en què es produeix la llum de sincrotró fins al moment en què s’utilitza en els experiments. Descobreix-ho en un debat al voltant de les aplicacions del Sincrotró Alba a aquest àmbit de la física.
Espai: 10. Escenari Debats
Organitza: Amb Salvador Ferrer, Sincrotró Alba, Gervasi Herranz, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), i Jordi Fraxedas, Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).
Dia i hora: Diumenge 27 d'octubre 2019, 17:40 h
Durada: 40 min

Information about the spaces:

2. Laboratori Mendeléiev         9. Microxerrades          10. Escenari Debats

More information: 

cartell festa ciencia

Hits: 2509

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.