Skip to main content

Press

ICMAB nanomaterials and minerals at the TV children's show "Catakrac" from Betevé

One of our workshops for primary school students called "Become a Materials Detective" is the star of the TV children's show "Catacrak" from Barcelona Televisió (betevé), showcasted on Sunday 31 March 2019! Students from the school "Escola Mestre Morera" from Barcelona came to ICMAB to participate in the activity, in which they are introduced to the nanoworld and to the daily life of minerals. Do you want to see the video?

ICMAB-CSIC
ICMAB-CSIC
31 March 2019

You can take a look at this video, the ICMAB appears from minute 3:38!

Diumenge: Institut de Ciència de Materials, educació ambiental AMB, CRAM

En el programa de diumenge farem de detectius de materials amb els nens i nenes de l’Escola Mestre Morera a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona. Amb l’Escola la Pau aprendrem a gestionar els residus tèxtils, una activitat de l’AMB que inclou la perspectiva de gènere en l’educació ambiental. Visitem el Palau Güell amb els nens i nenes de l’Escola del Sagrat Cor. Veiem amb l’Escola Sil el simulacre de rescat d’un dofí al CRAM. A l’Escola Betània Patmos ens expliquen el projecte sobre educació ambiental ‘Som blau’, en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar. Amb els nens i nenes de l’Escola Marquès de la Pobla de Capellades, que fan de catareporters, participem en un joc de pistes a la Filmoteca.

Anna May Masnou, Communication & Outreach Officer, Judith Oró, Technician at the Transmission Electron Microscopy Lab, and Anna Crespi, Technician at the X-ray Diffraction Lab, are in charge of this activity, which over 500 students have already seen! 

More information:

https://beteve.cat/catakrac/catakrac-210/

Hits: 3018