ICMAB Events

L’ICMAB-CSIC protagonitza un nou “Cafè amb la Recerca” de l’FCRi patrocinat per Ibercaja

Barcelona, 22 d’abril de 2016

L’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), acollirà el pròxim dilluns 25 d’abril (16.30 h, Campus de la UAB; Bellaterra) un nou “Cafè amb la Recerca”, un format de contacte ciència – empresa organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el patrocini d’Ibercaja, membre del patronat d’aquesta entitat.

icmab
21 April 2016

 

El “Cafè amb la Recerca”, impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), és un punt de trobada en un format molt proper entre entitats de recerca i empreses per trobar possibles vies de col·laboració.

En aquesta trobada, un grup d’empreses de diferents sectors coneixeran en directe les línies de recerca de l’ICMAB-CSIC per tal d’identificar possibles vies de col·laboració. 

És la segona ocasió que el centre acull un “Cafè amb la Recerca” després de protagonitzar-ne un l’octubre de 2014. La nova sessió comptarà amb la intervenció de Xavier Obradors, director de l’ICMAB-CSIC, que presentarà l’oferta d’investigació del seu centre davant directius de les empreses Simon, Herrero & Asociados, Celsa, Novartis Farmacéutica, FAE Francisco Albero, Gave Electro, Finsa, Gas Natural Fenosa i Infun Group. L’acte comptarà també amb la participació de José María Santos, responsable d’Institucions i Col·lectius Arc Mediterrani d’Ibercaja.

L’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) és un centre de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) situat al Campus de la UAB. En 2015 ha sigut seleccionat com a Centre de Excel·lencia Severo Ochoa pel seu projecte Smart FUNtional MATerials for social grand challenges” (FUNMAT). La seva recerca va dirigida a l’obtenció i a la caracterització avançada de nous materials funcionals i nanomaterials que puguin ser implementats en diversos sectors industrials.

Això permet aplicar-los en equipaments, màquines i dispositius diversos o convertir-los en productes. Les principals línies d’investigació en què treballa l’ICMAB-CSIC són els Materials per a la medicina i farmàcia, Materials per a la generació i emmagatzematge de energia incloent l'energia fotovoltaica. Materials per al Sector elèctric: generadors, línies elèctriques, motors. Materials per a l'electrònica: Sensors, Electrònica impresa (esport, tèxtil, etc) i Memòries per a la informàtica.

L’objectiu del “Cafè amb la Recerca” és conèixer possibles punts d’interès entre les recerques dels centres i els reptes de les empreses, per iniciar possibles projectes de col·laboració. L’FCRi organitza aquestes sessions per establir ponts de connexió entre recerca i teixit industrial dins del seu programa Ciència-Empresa, que busca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per a resoldre’ls.

Alhora, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que puguin resoldre necessitats productives concretes de la indústria catalana. Més de 100 empreses de diversos sectors industrials i 11 centres de recerca han participat en les 11 sessions del “Cafè amb la Recerca”, dutes a terme des de maig de 2014.

Ibercaja patrocina en exclusiva 5 sessions del “Cafè amb la Recerca”, essent aquesta la tercera d’elles. Per part d’Ibercaja, entitat de referència en el mercat financer nacional, la participació i col·laboració en aquesta i altres iniciatives adreçades a les empreses, entra dins del seu ferm compromís de suport al teixit empresarial i l’aposta pel seu creixement.

A més, l’entitat financera posa a disposició de les empreses el seu coneixement, eines i experiència en l’anàlisi i finançament de projectes, de manera que hi col·labora per trobar la millor solució a les seves necessitats financeres. Compta amb una àmplia gamma de productes que faciliten l’activitat diària de les empreses i que està a l’avantguarda del mercat financer.

 

 

Hits: 5908

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.