• Home
 • Events
 • Lectura teatralitzada de "Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram" a la Delegació del CSIC (3 maig)

ICMAB Events

Lectura teatralitzada de "Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram" a la Delegació del CSIC (3 maig)

El dia 3 de maig a les 7 h de la tarda, tindrà lloc a la seu de la Delegació del CSIC (Carrer de les Egipcíaques, 15), la Lectura teatralitzada "Madame du Châtelet i les seves seguidores a Instagram", una lectura teatralitzada que pretén donar visibilitat, d'una manera desenfadada, a algunes de les moltes dones amb un talent extraordinari que hi ha hagut al llarg de la història. 
icmab
Apr 27, 2017
Madame Châtelet

Marie Sklodowska Curie és sens dubte la científica més reconeguda de la història de la química, de la ciència en general i possiblement l’única coneguda per a molta gent. No obstant, hi ha hagut molts casos de dones d’un talent extraordinari que han quedat eclipsades pels homes que tenien al seu voltant. En aquesta lectura teatralitzada, Émilie du Châtelet, científica i “salonnière” del segle XVIII, rebrà a les seves col·legues científiques. Passaran pel seu saló dones sàvies de diferents èpoques: Hipàtia d’Alexandria, Trota de Salerno, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, entre d’altres.

Aquesta lectura es va representar durant els actes del "Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència" que es van fer durant el febrer d'aquest any 2017, a diferents escoles i instituts, i també a l'ICMAB. L'obra va agradar molt, així que es va decidir que se'n faria una representació a Barcelona, dins del marc de l'INSPIRACIÈNCIA, al Cicle de xerrades i activitats sobre ciència i literatura "Elements de química a la literatura".

L'obra és iniciativa d'unes quantes dones de l'ICMAB, inspirades en l'obra ""Científicas: pasado, presente y futuro", presentada pel Grupo para la visualización de la figura de la mujer en la Ciencia, Ingeniería y Tecnología de l'Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática (ETSII) de la Universidad de Sevilla. Obra que ha rebut el Premi equit@at de la Universitat Oberta de Catalunya.

A part d'aquesta obra, les activitats en paral·lel a l'Inspiraciència inclouen altres activitats: Química a Octubre, Octubre de José Luis Sampedro; La química a la literatura: de cites breus a cosmogonies; o l'exposició "Post-llibres, neollibres, no llibres: un viatge de reinterpretació". 

Us hi esperem!

Dia: dimecres 3 de maig
Hora:19 h
Lloc: Sala d'actes de la Delegació del CSIC a Catalunya, Carrer de les Egipcíaques, 15, Barcelona. 

 

 

 

Hits: 5016

Also at ICMAB

 • 10 Measures for LGBT+ equality in Research Centers by PRISMA #ConferenciaPRISMA

  Information
  18 November 2020 455 hit(s) Outreach
  The 18th of November is the date chosen to highlight the discriminations that people in the LGBT+ collective suffer in the field of science and a day to show the support to this community. In face of this discrimination, members of the PRISMA association offer 10 measures that we can apply to help fight prejudice and lessen its consequences.
 • Open call for L'Oreál-UNESCO "For Women in Science" 2020 awards

  Information
  18 June 2020 753 hit(s) Awards
  In its 15th edition, the L'Oréal-UNESCO "For Women in Science" awards five prizes of 15,000 euros each to support research projects carried out by Spanish women scientists in the area of Physical Sciences, Mathematics and/or Computer and Information Sciences. The deadline for application will remain open until 13 September 2020. These should be done through the official website "For Women in Science".

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.