Skip to main content

ICMAB Events

Lectura teatralitzada de "Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram" a la Delegació del CSIC (3 maig)

El dia 3 de maig a les 7 h de la tarda, tindrà lloc a la seu de la Delegació del CSIC (Carrer de les Egipcíaques, 15), la Lectura teatralitzada "Madame du Châtelet i les seves seguidores a Instagram", una lectura teatralitzada que pretén donar visibilitat, d'una manera desenfadada, a algunes de les moltes dones amb un talent extraordinari que hi ha hagut al llarg de la història. 

icmab
27 April 2017
Madame Châtelet

Marie Sklodowska Curie és sens dubte la científica més reconeguda de la història de la química, de la ciència en general i possiblement l’única coneguda per a molta gent. No obstant, hi ha hagut molts casos de dones d’un talent extraordinari que han quedat eclipsades pels homes que tenien al seu voltant. En aquesta lectura teatralitzada, Émilie du Châtelet, científica i “salonnière” del segle XVIII, rebrà a les seves col·legues científiques. Passaran pel seu saló dones sàvies de diferents èpoques: Hipàtia d’Alexandria, Trota de Salerno, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, entre d’altres.

Aquesta lectura es va representar durant els actes del "Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència" que es van fer durant el febrer d'aquest any 2017, a diferents escoles i instituts, i també a l'ICMAB. L'obra va agradar molt, així que es va decidir que se'n faria una representació a Barcelona, dins del marc de l'INSPIRACIÈNCIA, al Cicle de xerrades i activitats sobre ciència i literatura "Elements de química a la literatura".

L'obra és iniciativa d'unes quantes dones de l'ICMAB, inspirades en l'obra ""Científicas: pasado, presente y futuro", presentada pel Grupo para la visualización de la figura de la mujer en la Ciencia, Ingeniería y Tecnología de l'Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática (ETSII) de la Universidad de Sevilla. Obra que ha rebut el Premi equit@at de la Universitat Oberta de Catalunya.

A part d'aquesta obra, les activitats en paral·lel a l'Inspiraciència inclouen altres activitats: Química a Octubre, Octubre de José Luis Sampedro; La química a la literatura: de cites breus a cosmogonies; o l'exposició "Post-llibres, neollibres, no llibres: un viatge de reinterpretació". 

Us hi esperem!

Dia: dimecres 3 de maig
Hora:19 h
Lloc: Sala d'actes de la Delegació del CSIC a Catalunya, Carrer de les Egipcíaques, 15, Barcelona. 

 

 

 

Hits: 6896