Skip to main content

Outreach

Ens visita la Maria Torras, la noia amb la millor nota de la Selectivitat de Catalunya

El passat 17 de juliol vam tenir l'agradable visita de la Maria Torras, la noia de Manresa que va obtenir la millor nota de la Selectivitat a Catalunya, juntament amb tres altres noies: un 9,8!

icmab
icmab
21 July 2017

El curs que ve, la Maria començarà el doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb una inicial predilecció per la Física, de moment. Qui sap si després acabarà dins el món de la Ciència de Materials o la Nanociència i la Nanotecnologia, una de les seves anteriors opcions per estudiar.

mariaobradorsmayriba

Durant la seva visita a l'ICMAB, va poder visitar alguns dels Serveis Científics, com la Sala Blanca (a la foto), el Laboratori de Temperatures Baixes, o el Microscopi Electrònic de Transmissió (TEM), així com assisitir a una presentació del llibre "Los riesgos de la nanotecnología" que va tenir lloc aquell mateix dia al centre i que, li va "encantar", segons paraules de la mateixa Maria. 

A part d'una ment brillant, és una noia molt agradable, oberta, i que dedica el seu temps lliure a moltíssimes activitats. Algun investigadors del centre ja preguntaven "quan hem d'esperar perquè vingui a fer la tesi doctoral amb nosaltres?". Encara li falten uns quants anys, però el temps passa volant, així que més val que no li perdin el fil. 

La Maria va marxar molt emocionada amb tot el que havia vist:

 "Moltíssimes gràcies! Ha estat una molt bona experiència i ho he disfrutat molt. M’encantarà tornar algun dia." 

Nosaltres també esperem que gaudeixi molt del que fa, que aprengui moltes coses i que, quan vulgui, torni a l'ICMAB a fer-nos una visita o a començar un projecte de recerca amb nosaltres! Segur que serà més que benvinguda! 

Foto: Marta Riba (Tècnica de la Sala Blanca), Anna May (Comunicació), Maria Torras i Xavier Obradors (Director). 

Hits: 10334