Skip to main content

Outreach

“Som Elèctrics! Transició energètica i mobilitat elèctrica” with M. Rosa Palacín

On June 6 and 7, "Som Elèctrics" will celebrate their fourth congress at the National Museum of Science and Technology of Catalonia (mNACTEC) in Terrassa. The event will deal with the energy transition and electrical mobility from a current and future perspective. The contents will be structured in two blocks: "Transformation and awareness" and "New systems of energy generation and consumption". M. Rosa Palacín will give the seminar "Recursos materials i tecnologies de bateries, hi ha vida més enllà del liti" on 6 June at 11:30 am. Free registration. 
icmab
icmab
06 June 2019

LA TRANSFORMACIÓ I LA CONSCIENCIACIÓ

DIJOUS 6 DE JUNY DE 2019 | La transformació energètica i de mobilitat del present i el futur

El futur model energètic ha de possibilitar un canvi de paradigma que afectarà el model econòmic, de mobilitat i, conseqüentment, social. Ens aproparem a la Xina, el país amb la major demografia mundial que ha encapçalat aquesta transformació obrint reptes, i alhora oportunitats, i coneixerem com serà aquest nou mercat en el cas de Catalunya.En matèria de mobilitat, tractarem com la possible escassetat del liti planteja nous recursos i tecnologies en la fabricació de les bateries.
Analitzarem com el gas i els combustibles zero-carbon irrompen a favor de la sostenibilitat en el futur del transport marítim. En relació al transport terrestre i les autopistes, veurem com s’implanta el projecte e-Highway i la proposta en matèria de mobilitat de Siemens.

PROGRAMA

09.30 h: Inauguració institucional
10.00 h: Xina, cap a un nou model energètic i de mobilitat en el segle XXI. A càrrec del Dr. Prof. Zhou Minkang, director del Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental de la UAB.
10.30 h: Oportunitats i reptes de la transició energètica a Catalunya. A càrrec de Joan López Redondo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
11.00 h: Pausa cafè
11.30 h: Recursos materials i tecnologies de bateries, hi ha vida més enllà del liti. A càrrec de Rosa Palacín, investigadora i vicedirectora de l’ICMAB-CSIC.
12.00 h: El futur del transport marítim. A càrrec de Jordi Vila, director de Medi Ambient del Port de Barcelona.
12.30 h: Transport terrrestre: les autopistes elèctriques. El sistema e-Highway de Siemens. A càrrec de Siemens.
13.00 h: Debat
13.30 h: Cloenda 

DIVENDRES 7 DE JUNY DE 2019 | La transició, l’autogeneració i l’autoconsum energètic i el paper de les energies renovables

La transició energètica, per part d’administracions i d’empreses de serveis i comercialitzadores, haurà de ser capaç d’abastar la demanda elèctrica, de garantir com gestionar la generació diversa i d’explicar com la disrupció de la generació distribuïda,  l’entrada de la figura del prosumidor i  l’autogeneració  i l’autoconsum canviaran el model.Analitzarem com les renovables han de tenir un paper important en aquest nou paradigma i com seran clau la conscienciació i l’exigència col·lectiva de canvis en el subministrament o de consum.

PROGRAMA

10.00 h: Energia per a tot i per tots? A càrrec de Susana Bañares, directora de Gestió de la demanda i de xarxes intel·ligents de Red Eléctrica de España (REE).
10.20 h: La visió del clúster en el nou escenari energètic. A càrrec de Xavier Farriols, president del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.
10.40 h: La xarxa elèctrica del futur: Una meshgrid descentralitzada. L’informe de Schneider Electric. A càrrec de Joaquim Daura, director de Vendes i de Serveis de Sostenibilitat i Eficiència Energètica de Schneider Electric.
11.00 h: Pausa cafè
11.20 h: El paper de les renovables en el futur model energètic. A càrrec de Pere Soria, responsable de l’Àrea de desenvolupament de negoci de Circutor.
11.40 h: El paper de la fotovoltaica en l’autogeneració i l’autoconsum. A càrrec d’Aleix Massana, director de Solit Energia.
12.00 h: El paper del prosumidor o quan el consumidor passar a ser part activa de la generació d’energia. A càrrec de Pep Salas, director executiu i fundador de Km0 Energy.12.20 h: La mirada legal. A càrrec de Piet Holtrop, advocat internacional especialista en energies renovables i fundador de Holtrop, S.L.P Transaction & Bussines Law.
12.40 h: Cas pràctic. Fotolineres V2G a l’AMB: quan el vehicle passa a ser una peça clau d’un sistema elèctric 100% renovable. A càrrec de Gil Lladó, tècnic d’Energia i Canvi climàtic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
13.00 h: Debat
14.00 h: Cloenda. En finalitzar el congrés, s’oferirà als assistents una copa de cava al pati històric del Museu.

More information:

SOM ELÈCTRICS! | Transició energètica i mobilitat elèctrica

Hits: 2685