Skip to main content

ICMAB Upcoming Events

Obertes les inscripcions al curs de formació en electrònica impresa, que tindrà lloc de març a juliol de 2024

Es tracta d’una oferta formativa 100% gratuïta que es desenvoluparà del 5 de març al 12 de juliol de 2024.
La formació estarà impartida per LEITAT, EURECAT, la UPC, l'IMB-CNM-CSIC i l’ICMAB-CSIC.
El curs està adreçat als professionals i estudiants interessats en electrònica impresa.
El Clúster MAV celebrarà dues sessions informatives per tal de presentar el curs i resoldre dubtes.
ICMAB-CSIC
ICMAB-CSIC
07 January 2024

El Clúster MAV ha obert les inscripcions al curs de formació en electrònica impresa que ha impulsat amb els centres tecnològics LEITAT i EURECAT, amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i amb el CSIC (CNM-IMB i ICMAB), tots ells socis del Clúster MAV, a través del programa d’Ajuts a Iniciatives de Reforç a la Competitivitat per a Projectes de Clústers 2023.

La formació, que està subvencionada al 100%, començarà el 5 de març i finalitzarà el 12 de juliol de 2024. En conjunt, s’oferiran 50 hores de formació en modalitat semi-presencial o bé exclusivament virtual. El curs es durà a terme en llengua catalana i comptarà amb una certificació expedida pel Clúster MAV.

El curs s’estructura en sis mòduls que consten d’una part teòrica (38 hores) i d’una part pràctica (22 hores) amb dues modalitats de formació: semi-presencial, que inclou visites als centres col·laboradors per posar en pràctica el contingut de la formació, i virtual.

La formació incidirà de manera introductòria i pràctica en el coneixement de l’electrònica des dels materials i les diferents tècniques d’impressió fins a l’aplicació de la tecnologia i orientació per la implementació personalitzada per a cada alumne.

Aquesta proposta formativa està adreçada a qualsevol persona que estigui interessada en electrònica impresa (amb coneixements previs bàsics). L’equip docent està format per docents i investigadors de l'ICMAB-CSIC, l’IMB-CNM-CSIC, Leitat, Eurecat i la UPC.

Les sol·licituds d’admissió ja estan obertes i es poden realitzar a través del web del Clúster MAV.

SESSIONS INFORMATIVES

Per tal de presentar el curs i resoldre dubtes dels interessats, el Clúster MAV celebrarà dues sessions informatives virtuals que tindran lloc dijous 25 de gener en horari de matí (de 10 h a 10.45 h) i dijous 1 de febrer en horari de tarda (de 18 h a 18.45 h).

L’ELECTRÒNICA IMPRESA

L’electrònica impresa és una tecnologia que permet imprimir directament sobre diferents substrats flexibles, components electrònics, pistes conductores, sensors i circuits. El substrat continua essent flexible i manté les seves propietats. Es tracta d’una tecnologia facilitadora que té un potencial enorme per a cobrir els forats que té actualment l’electrònica convencional sobretot des de la perspectiva de la creació de nous productes i noves solucions a partir de materials avançats.

L’ús de nous materials avançats ha de poder permetre el desplegament de l’electrònica impresa en molts mercats. És per això que el Clúster MAV, que ja disposa d’un grup de treball dedicat a aglutinar tots els actors necessaris perquè el potencial de l’electrònica impresa es pugui portar a terme de forma col·laborativa i amb impacte, ha decidit tirar endavant aquesta iniciativa.

A més, l’electrònica impresa té aplicació a gairebé tots els sectors i mercats: salut i medicina, esport, tèxtil, mobilitat, packaging, indústria 4.0, electrònica de consum i energia.

Sobre el Clúster MAV

El Clúster de Materials Avançats de Catalunya (Clúster MAV) és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal promoure i contribuir a la competitivitat de les empreses i entitats de la cadena de valor del sector dels materials avançats, impulsant així la indústria catalana en el seu conjunt. El Clúster MAV va ser creat el 2015 gràcies a l'impuls de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa.

 

 

image002

Hits: 676