• Home
 • News
 • Awards
 • Premi Argó 2012 i Primer Premi Minerva a un Treball de Recerca sobre Superconductors d'alta temperatura per la Marta Sáez i la Montse Sánchez de l'Institut de Secundària de Castellar del Vallès

Awards

Premi Argó 2012 i Primer Premi Minerva a un Treball de Recerca sobre Superconductors d'alta temperatura per la Marta Sáez i la Montse Sánchez de l'Institut de Secundària de Castellar del Vallès

IMG 2139

Primer Premi Minerva

icmab
Jun 20, 2012

 

PrImer Premi Minerva

IMG 2127premiargo2012 01

Les autores a la sala d’actes del Rectorat de la UAB el passat dilluns dia 18 on es van lliurar el Premis Argó 2012.

premiargo2012 02

 Imatge d’una pastilla del Superconductor YBCO, obtingut en el Treball, levitant sobre nitrogen líquid


Aquest treball, es va fer com a continuació d’una Estada Científica a l'ICMAB-CSIC dins del Programa Argó 2012. La recerca va ser tutoritzada per Miquel Calvet del Seminari de Física i Química de l’IES Castellar i en Xavier Granados, Científic Titular de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC).

El Treball de recerca “Sinterització i caracterització d’un superconductor” ha obtingut el Tercer premi a treballs fets en el marc del Programa Argó en la 9a edició dels Premi Argó 2012 per a Treballs de Recerca de Batxillerat convocat per l‘Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’acte de lliurament d’aquest premis va tenir lloc el passat dilluns dia 18 de Juny a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB en presència de tots els guardonats, tutors del treballs, familiars i representants dels centres respectius.

Segons les autores: “En el marc del centenari del descobriment de la superconductivitat, el nostre treball de recerca vol retre homenatge a H. K. Onnes, qui va obrir les portes d’aquest nou món. Per això, hem fet una exhaustiva recerca bibliogràfica dels fets que van conduir a aquest important esdeveniment i de les característiques del fenomen en sí. A més, hem centrat el cos del treball en la sinterització d’una ceràmica superconductora a alta temperatura, l’YBCO. Es tracta d’una tècnica molt particular que es realitza en fase sòlida. Seguidament, per comprovar les propietats superconductores del material obtingut, l’hem sotmès a diverses tècniques de caracterització. D’entrada, el vàrem submergir en nitrogen líquid per observar la resistència elèctrica nul·la mitjançant una font d’alimentació i un nanovoltímetre. D’altra banda, en vàrem determinar la composició i l’estructura amb el Microscopi Electrònic d’Escaneig (SEM). Finalment, hem fet levitar un imant sobre el material refrigerat, un experiment molt curiós d’admirar” .

Aquest treball ja va merèixer recentment una Menció d’Honor i una Estada Científica a l’ICMAB-CSIC en la 6a edició del certamen Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química 2012 convocat per la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Hits: 13973

Also at ICMAB

 • The project 'Las científicas cuentan', best didactic resource at the International Biennial of Scientific Cinema

  Information
  21 April 2021 583 hit(s) Awards
  Marta Mas-Torrent and Teresa Puig, ICMAB ERC grantees, participated in this project, coordinated by the Delegation of CSIC in Brussels. 
 • The "Matheroes" project selected as an innovative action by FECYT

  Information
  22 February 2021 935 hit(s) Awards
  We are happy to announce that FECYT has selected the "Matheroes: Supermaterials, the heroes of the future" project to be part of the eighth edition of the catalog of "Innovative practices in scientific culture".  The "Innovative practices in scientific culture" catalog includes a selection of activities that FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) has considered as unique in science outreach and science communicatin. It includes innovative and high quality actions that highlight for some of their aspects: their new formats, the strategic objectives they pursue, the specific public they are aimed at, their high impact on the participants, the invomvement of scientific and non-scientific agents, to name a few. 
 • Nanomol Group renews the TECNIO certification for the next four years

  Information
  15 December 2020 1088 hit(s) Awards
  The Nanomol Group has renewed the TECNIO certification, which accredits the Reserach Group as a Technology Developer Organization for the period 2020-2023. The TECNIO certification is created by the Government of Catalonia, through ACCIÓ.    The TECNIO certification supports the most qualified agents involved in technology transfer processes, allows companies to access advanced R&D and develop new products and services, and increases the scope of technology projects by finding the most suitable technology partners & suppliers.

INSTITUT DE CIÈNCIA DE MATERIALS DE BARCELONA, Copyright © 2020 ICMAB-CSIC | Privacy Policy | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.