Skip to main content

ICMAB Upcoming Events

Vil·la Urània, 8 FEB 2020: Teatre i ciència: Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram

The dramatised reading "Madame Châtelet and her Instagram followers" will be played on Saturday, 8 February 2020, at Vil·la Urània (Barcelona) at 6 pm, in the framework of the International Day of Women and Girls in Science (11F). Come and join us!

icmab
icmab
21 January 2020

Des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, creada, escrita i interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques.

Marie Sklodowska Curie és sens dubte la científica més reconeguda de la història de la química, de la ciència en general i possiblement l’única coneguda per a molta gent. No obstant, hi ha hagut molts casos de dones d’un talent extraordinari que han quedat eclipsades pels homes que tenien al seu voltant. En aquesta lectura teatralitzada, Émilie du Châtelet, científica i “salonnière” del segle XVIII, rebrà algunes d'aquestes dones sàvies de diferents èpoques. Passaran pel seu saló: Hipàtia d’Alexandria, Trota de Salerno, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, i Margarita Salas. La Hildegarda von Bingen posarà música a l'espectacle.

Aquesta lectura es va representar per primera vegada durant els actes del "Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència" que es van fer durant el febrer de 2017 a diferents escoles i instituts, i també a l'ICMAB. Ara us la portem a Vil·la Urània perquè en pugueu gaudir mirant-la, tant com nosaltres fent-la.

A càrrec d'un grup de dones de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC): Núria Aliaga, M. Isabel Alonso, Esther Barrena, Mariona Coll, Arántzazu González, Mariana Köber, Anna Laromaine, Ana M. López-Periago, Joana Martínez, Anna May Masnou, Rosario Núñez, Carmen Ocal, M. Rosa Palacín, Imma Ratera, Susagna Ricart, Anna Roig, Pietat Sierra, Marta Vendrell. 

Mira la pàgina web del nostre projecte: https://projects.icmab.es/madamechatelet/ 

The attendance is free of charge, but registration is needed (from 25/01/2020): Online registration HERE

More information:

Venue: Centre Cívic Vil·la Urània
Adress: c/ Saragossa, 29, Barcelona (near Plaça Molina)
Phone: 93 706 12 95
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hits: 2629