Skip to main content

ICMAB Upcoming Events

Xavier Obradors, Guest of Honor at the UPC Manresa Graduation!

On Friday, 22 November 2019, the Kursaal Theater in Manresa hosted the Graduation Event of the 113 students that finalized the studies at the Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) at the UPC Manresa. Xavier Obradors, ICMAB Director, was the "godfather" of the event, together with Ricard Font Hereu, President of the FGC. The event was a great celebration for the UPC students, who now face their future with multiple options!

ICMAB-CSIC
ICMAB-CSIC
22 November 2019

manresa celebra graduacio dels estud 30 g

The event counted with multiple awards, musical concerts, "castellers" and with many students of different fields of the UPC, from Electric Engineering, Chemical Engineering or Systems Engineering. 

Some of the words by Xavier Obradors, below: 

No seguiu aquella dita de “això s’ha fet sempre així”. Intenteu fer que les coses es facin millor, de forma més eficient, o més sostenible. Deixeu petjada per allà a on passeu, sigui al món empresarial o als serveis públics. Això també és millorar el vostre país i el món. Sigueu doncs agosarats, rebels i ambiciosos per a fer coses grans, us heu de menjar el món!" X.O.

"Amb el temps veureu que la millor inversió que podeu fer és la del talent, o sigui rodejar-vos de gent valuosa per fer equip, per replantejar-se les coses a les que us enfrontareu i fer-les millor." X.O.

"Ara mateix, és molt probable que estem a les portes de la 4ª revolució industrial. En aquesta hi conflueixen nous reptes globals, com la necessitat de les energies renovables, la digitalització o la salut personalitzada. I a la vegada disposem de coneixements científics trencadors del paradigma existent, per exemple, amb la nanotecnologia, o sigui el control de la matèria a l’escala atòmica, amb dimensions 1 milió de vegades més petites que 1 mil·límetre." X.O.

"Entre els reptes globals als que ens enfrontem amb més urgència s’hi troba, com us he dit, la necessitat d’aturar el canvi climàtic mitjançant la transició energètica. Aquest és probablement un dels reptes més grans al que mai s’ha enfrontat la humanitat. Hem viscut el segle XX sota un miratge, la disponibilitat il·limitada de combustibles fòssils i ara aquest miratge s’ha evaporat." X.O.

"Recordem que els reptes són una font d’oportunitats i per tant us recomano que els analitzeu amb detall i amb una visió àmplia, pluridisciplinària. Penseu que l’entorn en que que viviu té una tradició industrial i empresarial força elevada, tot i que encara tenim moltes oportunitats per a la millora." X.O.

More information:

 

Hits: 2447